Nog geen SSL-certificaat? Regel het voor de nieuwe privacywet ingaat!

Posted in Privacy en online

Is uw website veilig genoeg? Met de komst van de nieuwe privacywet wordt het echt tijd om over het antwoord na te denken. Door de nieuwe privacywet (AVG) kunt u namelijk aansprakelijk worden gesteld voor datalekken die komen doordat uw site of systeem niet voldoende is beveiligd. Een SSL- certificaat is een simpele maar doeltreffende maatregel.

Functie SSL-certificaat
Een SSL-certificaat versleutelt de berichten die u van de ene naar de andere computer verzendt. Een codering beschermt deze informatie. Het blijft wel mogelijk om de informatie te onderscheppen, maar hij is niet te begrijpen. Het is alsof je in een volle kamer een gesprek hebt met iemand. Iedereen kan jullie horen praten maar alleen u en de andere persoon begrijpen de taal. Daarnaast zorgt een SSL-certificaat voor identificatie. Deze identificatie bevestigt dat de computer waarmee uw computer contact legt, ook echt het adres is waarmee u verbonden wilde worden. Zeker bij het delen van privacygevoelige informatie, zoals bankgegevens, is dat van belang.

Herkennen SSL-certificaat
Verschijnt er een slotje voor het webadres dat u intoetst? Mooi. Dan is deze site veilig en heeft een SSL-certificaat. Staat er geen slotje voor de URL? Oppassen. Deze site is niet beveiligd. Voer op deze site dan ook geen privacygevoelige informatie in. Toets nu eens uw eigen URL in. Verschijnt er een slotje? Nee, dan wordt het hoog tijd om een SSL-certificaat te regelen. En het leuke is dat Google u beloont voor de moeite. Met een SSL-certificaat komt uw site hoger in de zoekresultaten te staan.

SSL-certificaat aanvragen
Een SSL-certificaat implementeren? Bel of mail Anticipate Media.

Share This