Veilig uw persoonsgegevens doorgeven. Gebruik de KopieID app

Posted in Privacy en online
Veilig uw persoonsgegevens doorgeven. Gebruik de KopieID app

Wat doet u als u in een winkelstraat loopt en een wildvreemde vraagt naar uw geboortedatum en Burgerservicenummer? Grote kans dat u uw lippen op elkaar houdt. Verstandig! Ga altijd zo veilig om met uw persoonsgegevens!Want hoe anders is het als u aankomt in een buitenlands hotel, waar de hoteleigenaar vriendelijk verzoekt om uw paspoort? Hij controleert niet alleen uw gegevens (wat is toegestaan) maar wil ook een kopie van dit officiële persoonsdocument. Terwijl u in de winkelstraat uw mond verstandig dicht hield, is de kans nu groot dat u toestaat dat er een kopie van uw identiteitsbewijs wordt gemaakt, terwijl dit wettelijk niet mag. Hoewel het meestal goed afloopt, kan het achteloos achterlaten van uw gegevens leiden tot identiteitsfraude. Iemand doet dan alsof hij u is en licht de boel op. De KopieID app is de oplossing om wél enkele gegevens achter te laten maar identiteitsfraude te voorkomen.

Voorkom identiteitsfraude
De KopieID app is een app van de rijksoverheid. Anticipate Media gebruikt zelf ook deze KopieID app. Met deze app fotografeert u uw rijbewijs, ID-kaart of paspoort. De eerste keer is dit alles nog wat onwennig, maar naarmate u de app vaker gebruikt, gaat dit steeds makkelijker. Vervolgens maakt u met een vingerveeg de gegevens die verder niet relevant zijn, onzichtbaar, zoals uw BSN-nummer. U vult in waarom u deze kopie maakt en voor wie. Die aanvullende informatie komt als een watermerk over de kopie heen. U mailt de kopie naar de persoon die erom heeft gevraagd. Zo simpel kunt u identiteitsfraude voorkomen.

KopieID app downloaden
U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer weten over de kopie ID app? Kijk op www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude.

Share This